Selecteer een pagina

Het openstaan voor liefde is niet voor iedereen gemakkelijk. Vooral niet als je erg gekwetst ben door die persoon. Als we teleurgesteld raken, is de natuurlijke neiging om de liefde op te geven. Maar als we onszelf niet toestaan ​​om ons weer open te stellen voor liefde, kunnen we de goede dingen in het leven missen en kunnen we de kans missen om de liefde te vinden waar we echt naar streven. Hier zijn tien manieren om je te helpen weer open te staan ​​voor liefde.

1. Laat het hartzeer los

Zoals ze zeggen, je kunt de toekomst niet bereiken als je gefixeerd blijft op het verleden, dus laat alle gevoelens van wrok of pijn los en realiseer je dat je die ervaringen moest doormaken om te evolueren en te leren. In het begin zal het nog erg lastig zijn om die liefdesverdriet te vergeten, maar het hoeft niet de eerste gedachte te zijn die in je opkomt als je weer iemand ontmoet. De persoon die in het verleden je hart heeft gebroken, heeft je in het heden niets te bieden, dus waarom zou je hem je toekomst laten bepalen?

2. Vergeef anderen die jou pijn hebben gedaan

Wanneer iemand je pijn heeft gedaan zijn de emoties (en daarmee bedoel ik dus alles behalve blijen emoties) naar die persoon soms ondraaglijk. Hoe moeilijk dit ook is, maar de enige manier om dit te doorbreken is door die persoon te vergeven. 

Onthoud dat jouw pijn koesteren hetzelfde is als jezelf keer op keer injecteren met gif en verwachten dat de ander lijdt. Pijn is alleen van invloed op de persoon die het voelt, en het zal een donkere wolk boven je hoofd houden totdat je die gevoelens hebt opgelost.Onderdeel van het loslaten van het verleden is het vergeven van degenen die je pijn hebben gedaan, dus bied persoonlijk, schriftelijk of gewoon in je hoofd je vergeving aan die mensen aan. Bedank ze voor wat je tijdens je relatie hebt geleerd en wens ze het beste in hun toekomst. Dan kun je jezelf eindelijk bevrijden van die emotionele ketens en je hart echt openen voor liefde.

3. Heb geen verwachtingen over toekomstige relaties

Het leven verloopt bijna nooit zoals verwacht, dus anticiperen op hoe het zich zal ontvouwen kan later tot grote teleurstellingen leiden. Geen enkele relatie zal ooit perfectie bieden, dus ga geen relaties aan met vooropgezette ideeën over hoe jouw partner op een bepaalde situatie zal reageren of hoe lang de relatie zal duren. Je kunt nooit iets helemaal voorspellen, van mensen tot het weer, tot hoe je leven er zelfs over 5 minuten uit zal zien.

Geniet gewoon van de rit en neem het leven zoals het komt in plaats van bepaalde situaties uit het leven te wensen of te eisen; onthoud dat het universum je altijd zal geven wat je nodig hebt, ook al verschilt dat van wat je op dat moment wilt.

4. Concentreer je eerst op het liefhebben van jezelf

De eigenlijke eerste stap om iemand aan te trekken die van je houdt, is door dat gevoel in jezelf aan te sterken. Hoe kun je van anderen verwachten dat ze van je houden als je niet eens zo over jezelf denkt? We geven allemaal een bepaalde vibratie af, en anderen worden ofwel aangetrokken of afgestoten door die energie op basis van hun eigen frequentie.

Dus om degenen met een hogere, meer liefdevolle vibratie aan te trekken, moet je die energie zelf afgeven. Je trekt aan wat je bent, dus houd hier rekening mee als je klaar bent om jezelf weer open te stellen voor liefde.

5. Vergelijk niet iedereen die je ontmoet met je exen

Als je een potentiële partner ontmoet, ben je misschien geneigd om hem figuurlijk naast je ex te plaatsen en elk aspect met elkaar te vergelijken. Dit zal er echter alleen toe leiden dat je ofwel bitterheid koestert over je relatie uit het verleden, of gelooft dat niemand je ooit kan bieden wat je ex deed. Beide manieren van denken zullen alleen maar tot wanhoop leiden, dus bespaar jezelf van onnodig verdriet door vergelijking helemaal te vermijden.

Elke persoon biedt iets unieks en waardevols aan de wereld, dus accepteer mensen gewoon zoals ze zijn zonder ze te hoeven inschatten en elk onderdeel van hen te bekritiseren. Je ex zal waarschijnlijk eigenschappen hebben die je in een toekomstige partner wenst, maar in plaats van je daarop te fixeren, focus je gewoon op de mogelijkheden die de toekomst in petto heeft. Wanneer je dit doet zal je uiteindelijk je weg vinden naar iemand die je verdient.

6. Ga weer openstaan voor liefde

Het is normaal (zelfs gezond) om een paar muren op te hebben staan, maar het helemaal afsluiten van je hart is nooit goed.  Diep van binnen wil je namelijk zielsveel die liefde ontvangen, maar er een ander deel de overhand neemt over jouw gevoel. Het deel dat bang is om zich open te stellen en weer gekwetst gaat worden. Toch moet je proberen om dit gevoel los te laten. Doe je dit niet, zul je alleen maar spijt en ellende krijgen.

Het weer open kunnen staan voor liefde is een proces die je zelf moet bewandelen. In het begin zal het best zwaar zijn, maar als je dit volhoudt zul je uiteindelijk hier ook weer de vruchten van plukken. Je zult je lekkerder in je vel voelen en je zult merken dat ook de juiste persoon weer op je pad komt.